De 6 zijden van het Angerfist ‘Diabolic Dice’ album

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

De gemaskerde held Angerfist heeft naast een nieuwe editie van zijn solo-event óók weer een gloednieuw album op komst: Diabolic Dice. Dit zal een exclusief compact collectors item worden, aangezien het album alleen te verkijgen zal zijn op een aangepaste USB-dobbelsteen! 

Het album zal niets minder dan 6 solo tracks bevatten, één voor iedere zijde van de dobbelsteen. Wij zetten de tracks voor je op een rijte: dit zijn de hardcore zijden van de Diabolic Dice.  

LEES OOK: Angerfist’s nieuwe album zal in exclusieve vorm worden uitgebracht: ‘Diabolic Dice’

Zijde 1: ‘Diabolic Dice’ (Official Anthem)

De allereerste zijde van de dobbelsteen zet meteen de toon voor de rest van het album, want ‘Diabolic Dice’ representeert het officiële anthem voor de splinternieuwe editie van het Angerfist solo-event. Hiermee is deze track dan ook de harde opvolger van iconische anthems ‘Creed of Chaos’, ‘Raise & Revolt’ en natuurlijk ‘The Deadfaced Dimension’. 

“When hope becomes despair, as the darkness descends… The masked mad man is back. Watch as he unlocks the demonic trap. Seize the stones and roll the… Diabolic Dice.”

LEES OOK: Dit is de line-up voor Angerfist – Diabolic Dice

Zijde 2: ‘Soldier’

Op deze tweede zijde van de Diabolic Dice wordt je geïntroduceerd aan ‘The Army of Angerfist’, een collectief dat je ook zeker terug zal vinden tijdens het solo-event. Naast alle die-hard fans zullen namelijk ook collega DJ’s zich aansluiten bij dit hardcore leger, waaronder niemand minder dan Miss K8, Dr. Peacock, Mad Dog, N-Vitral en het welbekende Denekamps Gespuis!

“While we stand together no invader shall pass. Let them come with their armies of shadows, they will not pass. And when this day of battle has ended we meet again in victory. Welcome to the army of Angerfist”

Zijde 3: ‘Freddy’

“Welcome to my nightmare!” Voor zijde nummer 3 verwelkomt Angerfist je in zijn Freddy Krueger nightmare: een track met een welbekende sound, maar dan in een nieuw hardcore jasje. Deze zaterdag zal ook de AFAS Live getransformeerd worden in een Nightmare on Elm Street, nadat de gemaskerde man in 2014 en 2015 de Brabanthallen al had overgenomen.

“One, two, Freddy’s coming for you…”

Zijde 4: ‘Attack of the Dice’

De videoclip van ‘Attack Of The Dice’ komt er binnenkort aan! Op zijn socials teasde Angerfist het artwork van de track al, dus houd zijn YouTube-kanaal goed in de gaten om het als eerste te bekijken.

Zijde 5: ‘Solid Stigma’

De vijfde kant van de dobbelsteen wordt vertegenwoordigd door de keiharde klapper ‘Solid Stigma’, waarvan de volledige versie tegelijk met de release van het album uit zal komen. Het allereerste stukje van deze track is zelfs hieronder al te beluisteren. “I’m the king!”

Zijde 6: ‘Geto Tremble’

Deze zesde en hiermee allerlaatste zijde van de Diabolic Dice is de perfecte afsluiting van het nieuwe mini-album, waarbij het BPM flink opgeschroefd wordt. Ook op het solo-event deze zaterdag zullen liefhebbers van dit harde tempo absoluut niets tekort komen, met artiesten als F.Noize, The Satan & Andy the Core achter de draaitafels!

“Rolling with the syndicate, always got something cooking”

Heb je nu ook zo’n zin om al deze tracks voor de eerste keer live door de speakers te horen? Het album zal deze zaterdag 23 november officieel gereleased worden, tijdens het Art of Dance Event Angerfist – Diabolic Dice in de AFAS Live. De laatste tickets zijn nú nog verkrijgbaar via de officiële website, dus wees er snel bij! Klik hier voor alle beschikbare portals van het album.

Omslagfoto via officiële Facebook-pagina Art of Dance 

Reageren