9 redenen waarom dit de vetste editie van Masters of Hardcore óóit gaat worden

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Dit jaar is het tijd voor het 25-jarig jubileum van het iconische event Masters of Hardcore. Voor dit jubileum trekt de organisatie werkelijk alles uit de kast, en is het dan ook geen verrassing dat MOH héél erg snel gaat uitverkopen. Dit zijn 9 redenen waarom Magnum Opus de vetste editie óóit gaat worden en jij zeker nog snel je kaartje wil scoren! 

1. Een mijlpaal in de geschiedenis van hardcore

In 2020 wordt er een werkelijke mijlpaal in de geschiedenis van hardcore gevierd: het 25-jarig jubileum van Masters of Hardcore. Al 25 jaar verenigen liefhebbers zich op dit immense feest, wat ook wel bekend staat als het walhalla voor gabbers. Als echte hardcore-liefhebber mag je deze editie dan ook gewoon niet missen: Magnum Opus, het meesterwerk van Masters of Hardcore.

2. Beginnen met de exclusieve pre-party

Speciaal voor deze jubileumeditie heeft de organisatie een aantal feestelijke extra’s op de planning staan, waaronder de exclusieve Masters of Hardcore pre-party. Voor een beperkt aantal bezoekers openen de Brabanthallen 2 uur eerder, waar je met 2 hardcore zwaargewichten alvast een voorsprong kan maken op deze legendarische avond.

Angerfist ‘Legacy’ set

Tijdens deze set neemt Angerfist je mee op een reis langs zijn allereerste hardcore tracks tot aan zijn meest recente masterpieces.

Deadly Guns presents ‘Hardcore Reloaded’

Deadly Guns neemt je mee op een ‘trip down memory lane’ met een exclusieve set. Klassieke tracks, reloaded in een nieuw jasje door deze high speed hardcore king himself.

Masters of Hardcore 2020 redenen 1

3. 25 jaar hardcore in de Magnum Opus Show

Geheel in stijl van het jubileum introduceert Masters of Hardcore dit jaar ‘The Magnum Opus Show’. Tijdens deze gloednieuwe experience zal je meegenomen worden op een reis door 25 jaar aan hardcore muziek, met een ultieme mix van de grootste meesterwerken ooit gemaakt. Liefhebbers spelen dan ook een grote rol in deze nieuwe show, aangezien zij de afgelopen maanden konden stemmen voor deze selectie!

LEES OOK: Stem je all-time favorite track in ‘The Magnum Opus Show’ op Masters of Hardcore 

4. Outblast: the Exclusive Resurrection

Nóg een reden waarom Magnum Opus de boeken in zal gaan als één van de vetste Masters of Hardcore edities ooit, is de eenmalige terugkeer van hardcore legende Outblast. Speciaal voor het 25-jarig jubileum zal hij nog één keer plaatsnemen achter dezelfde draaitafels waar hij in 2017 zijn vaarwel set draaide. Dit belooft natuurlijk een waar spektakel te worden voor alle hardcore-liefhebbers!

Masters of Hardcore 2020 redenen 6

5. Volledige spectrum aan hardcore op 7 grote stages

Tijdens Masters of Hardcore zal je kunnen genieten van welgeteld 7 grote stages, die je het volledige spectrum aan hardcore zullen aanbieden. Van de Masters of Extreme Hardcore tot de Masters of Frenchore, Early Hardcore, Millennium, Terror en meer: welbekende DJ’s als Scarphase, The Sickest Squad, Neophyte en Drokz zullen hier het beste van hardcore door de beruchte Brabanthallen klappen.

6. Anthem door niemand minder dan DJ Mad Dog

Masters of Hardcore heeft al een flink repertoir aan iconische anthems opgebouwd, denk bijvoorbeeld aan ‘The Voice of Mayhem’, ‘The Torment of Triton’, ‘The Conquest of Fury’, ‘Raiders of Rampage’ en natuurlijk ‘Vault of Violence’ van afgelopen jaar. Voor ‘Magnum Opus’ heeft niemand minder dan DJ Mad Dog de eer gekregen het anthem te creëren, die hij ondersteund door een waar showspektakel over de machtige mainstage zal knallen.

7. Een overvloed aan speciale live-sets

Tijdens Magnum Opus zal je als hardcore-liefhebber méér dan goed uit de voeten kunnen, aangezien er werkelijk een overvloed aan speciale live-sets voor je klaarstaat. Zo zal je onder andere Evil Activities presents Evilution, Marc Acardipane LIVE en Descructive Tendencies presents ‘Nefarious’ LIVE kunnen bezoeken, om nog maar niet te spreken van de main… Op deze grote stage staan namelijk welgeteld 18 (!) dikke live-sets van Angerfist, Tha Playah, Korsakoff & vele anderen voor je klaar!

LEES OOK: Masters of Hardcore presenteert line-up voor 25-jarig bestaan: ‘Magnum Opus’

8. Tienduizenden internationale liefhebbers

Al 25 jaar wordt Masters of Hardcore bezocht door een groots internationaal publiek. Deze tientuizenden bezoekers vullen jaarlijks de Brabanthallen (en natuurlijk eerdere iconische locaties als de Hemkade) met een grootse passie voor hardcore, wat iedere editie opnieuw weer zorgt voor een ongekende sfeer.

Masters of Hardcore 2020 redenen 5

9. “We have been making noise for years”

Masters of Hardcore is de ultieme belichaming van het hardcore genre. Al jarenlang staat dit event aan de absolute top, en in 2020 zal het 25-jarig jubileum de Brabanthallen weer tot op zijn grondvesten doen laten schudden.

“In de afgelopen 25 jaar stonden wij voor, achter en hand in hand met de hardcore scene. Jaar op jaar vochten wij ononderbroken samen met een toegewijd leger artiesten en de meest loyale achterban in de wereld voor onze geliefde muziekstroming. Die ultieme dedication verdient een onovertroffen hardcore viering.”

Masters of Hardcore 2020 – Magnum Opus zal op 28 maart plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch. De allerlaatste kaarten zijn nu nog verkrijgbaar via de officiële website van Art of Dance, dus wees er snel bij!

Reageren