Angerfist en Miss K8 vertegenwoordigen hardcore in DJ Mag Top 100

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Stiekem wisten we van te voren wel dat hij hoge ogen zou gooien, maar nu is het dan eindelijk ook met zekerheid bekend gemaakt. In een uitverkochte Amsterdam ArenA werd gisteravond de volledige DJ Mag Top 100 onthuld, de verkiezing waarbij de populariteit van verschillende DJ’s wordt gemeten. Nou is het vooral EDM, techno en andere soorten muziek dat de klok slaat in deze notering, maar al jaren lang weet hardcore DJ Angerfist zich te meten met de gevestigde mainstream-namen. En ook dit jaar krijg hij bijval van Miss K8, die samen als enigen de hardcore-scene vertegenwoordigen in deze Top 100.

LEES OOK: Angerfist onthult line-up voor eigen ‘Creed Of Chaos’ event

“Vote hardcore,  vote Angerfist!”, is jaarlijks het slogan van de gemaskerde man tijdens de stemcampagne. Best logisch, want met de status van dienst die Angerfist heeft en de bijna 1,1 miljoen likes op Facebook, mag je wel zeggen dat dit de front-man uit onze scene is. De achterban liet massaal van zich horen en stemde de hardcore dj naar de veertigste plek op de ranglijst.

Ook Miss K8 heeft een prestatie van formaat geleverd in deze verkiezing. Waar de Oekraïense dj vorig jaar nog op nummer 88 eindigde, steek ze maar liefst dertig plekken omhoog om vervolgens op #58 te eindigen. Hiermee voegt Miss K8 zich in het rijtje van de meest begeerde dj’s van dit moment.

Angerfist en Miss K8 verkozen tot beste hardcore artiesten in DJ Mag Top 100

De DJ Mag Top 100 is een populariteitsverkiezing waarbij fans op hun vijf meest favoriete dj’s kunnen stemmen. Initiatiefnemer DJ Mag maakt hier een ranglijst van om deze vervolgens te presenteren tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Als we verder naar de hardere stijlen kijken, hebben er in totaal – inclusief Angerfist en Miss K8 – zeven artiesten de eindlijst gehaald. Onder andere Headhunterz (#33), Radical Redemption (#44), Brennan Heart (#59), Warface (#65) en Da Tweekaz (67) haalden de Top 100.

Omslagfoto via Facebook-pagina Miss K8

Reageren