AniMe over haar Hardshock Festival anthem: “Ik heb geen grenzen als het om hardcore genres gaat”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Nadat Hardshock er een jaartje tussenuit is geweest, keert het festival nu harder dan ooit terug. Niemand minder dan AniMe is verantwoordelijk voor het anthem van deze editie, en wij spraken deze hardcore lady boss over haar anthem, haar visie op de muziek en haar grootse plannen voor dit jaar.

Na DJs als Evil Activities, N-Vitral en Promo is het nu de eer aan AniMe om het officiële Hardshock Festival 2019 anthem te creëren. “Ik ben ontzettend blij dat High Energy aan mij dacht, om hun festival met mijn muziek te representeren!” Volgens Barbara betekent dit dan ook dat we een anthem mogen verwachten met grootse melodieën, epische lyrics en een lange break die opbouwt naar een krachtige drop. “Dat is hoe ik anthems graag zie. Als één van deze elementen mist, dan mist ook de magie van de track.”

“Mijn DJ sets hebben geen grenzen als het om genres gaat, ik draai wat ik wil”

In het verleden creëerde AniMe al anthems voor evenementen als Masters of Hardcore Oostenrijk en Exodus. Om dit anthem onderscheidend te maken van alle anderen heeft ze dan ook alles in de strijd gegooid. “Voor dit anthem heb ik een donkere sfeer gecreëerd, met een emotionele melodie en verschillende kick drums.” De hardcore chick heeft al de enige ervaring met Hardshock, aangezien ze in 2016 ook al op het event draaide. “Dat was zo tof! Ik kreeg ook de weken na het feest nog ontzettend veel positieve reacties. Ik weet ook nog wel dat het toen zo koud was, maar gelukkig is het nu op 1 juni en skippen we het koude weer, haha!”

AniMe Hardshock

AniMe legt ook uit waarom haar sound zo goed bij Hardshock Festival past. “Mijn DJ sets hebben geen grenzen als het gaat om genres. Ik doe veel ‘musical research’ voor mijn sets en ik draai alles wat ik wil en leuk vind, variërend tussen de 160 en 220BPM – van de meest duistere tracks tot de snelste.” Daarnaast probeert ze ook een goede connectie met het publiek te vinden. “Ik kan mijn sets aanpassen gebaseerd op het level van enthousiasme in het publiek en hun reacties. Dit terwijl ik muziek draai die ik natuurlijk óók leuk vind.”

“Ik vind het geweldig om mensen naar de “ALLES KAPOT” sfeer te brengen”

Naast het produceren van het anthem én het publiek van een keiharde set voorzien, is AniMe ook verantwoordelijk voor het mixen van CD1. Ook dit is een groots project: “Het eerste wat ik doe is alle andere artiesten en labels vragen of ze goede ongereleasde muziek hebben die ze graag op de compilatie zouden willen zien. Dit zodat er exclusieve muziek op de CD te vinden is, dit maakt het interessanter.” Vervolgens schrijft ze een concept tracklist, waarbij ze tracks probeert de vermijden die al in eerdere compilaties te vinden zijn. “Ik kies ook een paar eigen tracks om mijn muziek te introduceren aan mensen die mij nog niet kennen.”

Hardshock Festival 2019

Hardshock Festival zal 1 juni 2019 plaatsvinden op een nieuwe unieke locatie: in de bossen van Hellendoorn. “Een festival organiseren in een bos is natuurlijk heel gaaf, ik ben erg benieuwd om het resultaat te zien. Zo’n soort omgeving past zeker weten bij hardcore!” Naast dat we dus kunnen genieten van een gloednieuwe locatie, mogen we ook veel van AniMe’s set verwachten. “Je kan nieuwe muziek gemixt met goede classics verwachten. Ik heb geen grenzen als het gaat om hardcore genres: ik bouw mijn sets op van melodieën en diepe kick drums, naar hardere en snellere tracks. Ik vind het geweldig om mensen van de emotionele energieke sfeer naar de “ALLES KAPOT” sfeer te brengen!” 

“Mijn doel is om eind 2019 een nieuw album te releasen”

De nieuwe editie van Hardshock zal plek geven aan welgeteld 6 area’s met meer dan 100 artiesten. “Als je een hardcore-liefhebber bent, kun je jezelf urenlang vermaken op de verschillende stages van Hardshock. Ik weet dat Nederlanders gewoontemensen zijn en veel dezelfde artiesten bezoeken, maar ik raad het zeker aan om sets van DJ’s te bezoeken die je nog niet zo goed kent. Je kunt zo nieuwe stijlen en tracks ontdekken, wie weet vind je het wel helemaal geweldig! Als ze zelf tijd heeft om een set te bezoeken, kiest AniMe voor Guerrillas (“omdat ik weet dat Tha Playah met een nieuw album komt en ik ben erg benieuwd naar zijn nieuwe tracks”), Never Surrender (“hij is een nieuwkomer maar hij volgt niet de trends zoals Uptempo te draaien net als alle andere nieuwe hardcore DJ’s) en GPF (“ik ken hun muziek namelijk nog niet goed, dus dit is te perfecte kans om hier kennis mee te maken”).

AniMe Hardshock Festival

Voor de toekomst heeft AniMe grootse plannen. “Ik ben erg druk geweest in de studio, met als resultaat dat ik nu twee nieuwe tracks heb klaarliggen. Zoals ‘Hardshock’, het officiële Hardshock anthem dat 29 april gereleased zal worden op Dogfight, en de nieuwe track ‘Absolute Power’ met Broken Minds, die 30 mei zal uitkomen op hun nieuwe album. Op dit moment ben ik bezig met ideeën voor mijn volgende producties te bedenken, en als ik er genoeg bij elkaar heb zou ik erg graag beginnen aan een nieuw album!” Haar doel is dan ook om dit splinternieuwe album eind 2019 al uit te brengen. “Dus hou na de zomer mijn socials in de gaten!

Om het interview af te sluiten heeft AniMe ook nog wat gratis advies voor de hardcore-liefhebbers thuis. “Wees niet bang om naar verschillende soorten hardcore te luisteren; experimenteer met meerdere sounds en blijf up to date over wat de scene allemaal aanbiedt. En last but not least, ga feesten! Bekijk ze niet alleen via YouTube.”

Hardshock Festival 2019 zal plaatsvinden op 1 juni in de Hellendoornse bossen. Tickets zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook de complete line-up en meer informatie over het hardcore festival terug kan vinden. 

Afbeeldingen via Facebook-pagina AniMe 

Reageren