Convoi Exceptionnel: Industrial is terug in Het Noorden

Hardcore News
Door Hardcore News

Na een korte radio stilte is het uitzonderlijke industrial feest terug van weggeweest. Eind 2016 viel helaas het doek voor Convoi Exceptionnel in de toenmalige Paradigm aan de Helsinkistraat in Groningen. Paradigm moest verhuizen, en hierdoor werd de toekomst van Convoi onzeker. Tom van Ulsen en Maarten Westra (UlsT en Dither) besloten desondanks nog één keer gas te geven, om daarna het concept (voorlopig) te stoppen. De laatste Convoi was toen strak uitverkocht.

Convoi Exceptionnel na korte onderhoudsperiode weer op gang

Afgelopen zomer verscheen er weer licht aan het einde van de tunnel, toen het gevaarlijke transport zijn industriële kicks mocht lossen op het befaamde Paradigm Festival. De sfeer en liefde voor de verfijnde herrie was er nog steeds en dit gaf hoop voor de toekomst. Nu, ruim een halfjaar verder, is het dan toch weer zover. Met een nieuwe Paradigm-locatie op het voormalig suikerunie terrein in Groningen, kan het geel zwarte kolos volgende week zaterdag zijn lading herrie weer dumpen.

Convoi Exceptionnel Foto 2

De line-up van het industriële transport

Zoals gebruikelijk bij het Groningse concept is er een unieke en vernieuwende line-up samengesteld. We beginnen met de meest opvallende naam: Catscan. Deze industrial grondlegger van het eerste uur stond al lang op de wish list en zal met zijn millenium sound perfect samensmelten met de industrieel getinte suikerunie. De eerste internationale naam is Wavolizer. De Deen maakte een aantal jaren geleden de dappere keuze om van hardstyle over te stappen naar (industrial) hardcore. Dit gaf hem de mogelijkheid te experimenteren, met als resultaat het onlangs uitgebrachte ‘A Matter Of Perspective’ album.

Als tweede international brengt Convoi The Satan naar voren. Deze Rus met masker is niet vies van een potje breakcore maar maakt ook grote sprongen in de hardcore scene met zijn ontiegelijk harde en krachtige uptempo releases als ‘Meat’ en ‘Fake Spirit’. Niet te vergeten is natuurlijk resident en mede organisator Dither die zijn brede inzetbaarheid onlangs weer overduidelijk maakte met zijn remix voor Yellow Claw, maar zal zijn industriële roots niet vergeten op 27 januari. De toon zal gezet worden door mede organisator UlsT, die met een combinatie van vuige techno en vergeten industrial parels de avond als geen ander warm weet te draaien.

Locatie: Voormalig Suikerunie Terrein
Prijs: €15,- (ex. fee)
Datum: zaterdag 27 januari 2018
Tickets zijn verkrijgbaar via ticketscript: http://bit.ly/2FCuvGe

Convoi Exceptionnel

Reageren