Cryogenic: “Ik ga harde tracks droppen, stages slopen en mensen shockeren”

Mark de Rond
Door Mark de Rond

Anton Spekman, bij menig hardcore liefhebber beter bekend als Cryogenic, bevindt zich momenteel in een stormachtige ontwikkeling. Dit jaar draaide hij op onder andere Defqon.1, Q-BASE en Snakepit en eindigde twee van zijn tracks in de Masters of Hardcore Top 100 2018. Genoeg reden om zowel terug te kijken op 2018 als vooruit te blikken op de toekomst, want hij heeft flinke plannen voor 2019.

Met zijn tracks ‘Bass Slut’ (#39) en ‘Mot#erF$ck3r’ (#29) stond hij twee maal in de MOH Top 100 van 2018. “Dat geeft echt een super goed gevoel. Een paar jaar terug haalde ik samen met Partyraiser de top 5 met ‘Middle Fingers Up’. Daarmee waren we de eerste die met een uptempo main track zo hoog stonden in de MOH Top 100. Nu sta ik er met twee zware jongens, een van 230 en een van 240 BPM in, daar ben ik echt trots op”, zo vertelt hij. “Persoonlijk had ik zelf wat meer Angernoizer, Chaotic Hostillity, Repix, MBK, Gara en F.Noize in de Top 100 gewild. Dat vind ik zelf echt toffe muziek, maar in die lijst zijn meer aspecten van belang.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en binnen

Cryogenic is niet alleen bekend van zijn optredens als DJ. Ooit verscheen hij op Dumpert in een filmpje waarin hij ruzie had met iemand uit het publiek tijdens zijn set. “Ik word er nog vaak over aangesproken, met de vraag wat er nou eigenlijk precies gebeurde. Ik zag iemand inkakken tijdens mijn set en soms leg ik de set dan zelfs stil om de mensen weer wat op te fokken. Het was een wat verwarrende situatie die eindigde in verontwaardiging en het filmpje op Dumpert hielp daar helaas niet aan mee. Mensen die mij kennen zien mij als een rustig, amicaal en respectvol persoon maar toen reageerde ik wel iets te fel ja. Een volgende keer zal ik echt nog wel reageren maar het mag wel wat minder fel, daar baal ik achteraf wel van”, zo legt hij uit.

Interview met Cryogenic: “We pakken het groots aan, dus ik kijk er ook echt naar uit om dit album te droppen!”

Terug naar de muziek, want Cryogenic heeft grootse plannen voor 2019 zo vertelt hij. Zo komt Anton binnenkort met een mini-album in samenwerking met Angernoizer. “Het idee van het album is gewoon een puur slachtveld van kwaliteit en rauwheid bij elkaar. Angernoizer is iemand die al lang meeloopt en zich altijd wil aanpassen aan de tijd. Ik ken hem nog uit de tijd dat hij terror tracks maakte, als ik dat vergelijk met nu dan heb ik niets meer dan respect voor die man. Hij is ook degene die mij vanaf het begin heeft gepusht om door te gaan, daarom ben ik ook echt blij dat we dit samen kunnen doen. Het album zal bestaan uit solo-tracks van zowel Michael als mij en natuurlijk een aantal collabs. We willen de release van dit album groots aanpakken dus ik kijk er ook echt naar uit om dit album te droppen. Over hoe we dit gaan doen kan ik nog niet al te veel over vertellen, maar het wordt meer dan alleen een release online en op cd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The one and only who believes in me from the start ! RESPECT mister @angernoizer_official ? And thank you bud for everything!

Een bericht gedeeld door Cryogenic (@cryogenic_official) op

“De act zal bestaan uit exclusieve tracks onder de naam Shock-N-Destroy.”

Alsof het aanstaande mini-album nog niet genoeg is doet Anton er nog maar vrolijk een schepje bovenop in 2019. Hij gaat namelijk met een gloednieuwe live-act beginnen samen met MBK. “Onze stijlen liggen dicht bij elkaar en onze battles van de laatste tijd leverden echt heel veel goede reacties op. Dat bracht ons op het idee om de live-act Shock-N-Destroy te beginnen. De naam legt ook gelijk uit wat het publiek van ons mag verwachten. We blijven uiteraard gewoon releasen onder onze eigen aliassen. De act zal bestaan uit exclusieve tracks onder de naam Shock-N-Destroy.”

Wat er verder op de planning staat voor 2019 wil Anton nog niet vertellen. “Ik ga in ieder geval weer een aantal harde tracks droppen, stages slopen en mensen proberen te shockeren met mijn muziek, het mini-album en de nieuwe live-act!”

Het wordt dus een druk jaar voor Cryogenic met veel nieuwe dingen. Meer informatie over zijn nieuwe live-act, Shock-N-Destroy, met MBK en het mini-album met Angernoizer wordt later dit jaar bekendgemaakt. 

Foto’s via Snakepit en BKJN

Reageren