Het debuut van Resonate – Hardcore Classics overtreft alle verwachtingen

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Jaarlijks worden er weer talloze nieuwe evenementen georganiseerd binnen de hardcore scene. Dit jaar was er echter één die er met kop en schouders bovenuit stak: Resonate. Een gloednieuw hardcore classics evenement dat een ode brengt aan de periode van 2005 tot 2011.

De kaartverkoop cijfers liegen er namelijk niet om. De eerste editie van Resonate stond gepland voor de Maaspoorthal in Den Bosch, maar aangezien de kaarten na 3 weken al compleet uitverkocht waren kon de organisatie verhuizen naar een grotere locatie. Een behoorlijke prestatie voor een allereerste editie, helemaal omdat ook voor de tweede kaartverkoop voor de Autotron in Rosmalen, het feest helemaal uitverkocht raakte! Hierdoor keek ik zelf ontzettend erg uit naar het evenement: nú al was het feest zo populair. Daarnaast is het een indoorfeest dat overdag plaatsvindt, wat ook erg lekker is.

17 november was de tijd eindelijk daar en bevond ik mij onderweg naar de Autotron: maxies aan, goede zin en een beetje gezonde spanning. Je weet natuurlijk nooit wat je van zo’n eerste editie kunt verwachten. Het binnenkomen verliep erg soepel en een kluisje en munten waren zo geregeld: er was namelijk een aparte zaal geopend voor al dit ‘gedoe’. Ook stonden hier alle eetkraampjes, merchandise stands en kon je even chillen. Wij gingen meteen de zaal in, waar we nog net de laatste minuutjes van de openingsset van Tommyknocker konden meepakken.

‘Enough to make you wanna break shit, no longer will I take shit’

Wat meteen opviel was dat de zaal eigenlijk al helemaal vol stond. Hoewel het de allereerste set van de dag was, dachten veel liefhebbers hetzelfde als wij en ook zij wilden Tommyknocker zeker niet missen. Hij draaide dan ook onder andere de lekkere ‘Hardcore Junky’ en ‘Pledge Of Resistance’, waarop iedereen al vroeg los ging. Na Tommyknocker was het de beurt aan Re-Style om de beste classics door de speakers te knallen. Dit deed hij met de welbekende tracks ‘Thrillseeka‘ en zijn eigen ‘Get it Crackin‘. Opvallend was dat het publiek op de dansvloer zo’n beetje alle nummers wel kende: zo’n intieme sfeer hebben we nog maar zelden meegemaakt.

Vervolgens was het tijd voor de eerste live set van de dag door niemand minder dan Shadowlands Terrorists, ook wel bekend als DJ JDA, Syco en Vince. Deze set was zoals ze zelf ook zeiden ”legendary” en zorgde voor een ontzettend enthousiast publiek. Wij stonden tijdens deze set achterin de zaal, waar goed te zien was dat dit evenement ook echt mensen van de ‘oude stempel’ aantrok. Dit is natuurlijk alleen maar top en zorgde naar mijn mening voor een hele fijne en gemoedelijke sfeer! Daarnaast lag ook het hak-niveau een bijzonder stuk hoger dan bij de meeste feestjes. Amnesys LIVE volgde de mannen waardig op en draaide onder andere zijn eigen classics ‘Refly‘, ‘Game Over’ en ‘Elevate’.

‘Raise your fist for Anger… FIST! Anger… FIST!’

De gemaskerde man stond hierna alweer klaar om één van de lekkerste setjes van de dag te draaien. Traditiegetrouw begon de set van Angerfist natuurlijk weer met het bekende ”Raise your fist for… ANGERFIST!” Hij draaide zijn set met de focus op zijn album Mutilate, waarvan dus ook knallers als ‘Bite Yo Style’ en ‘In A Million Years’ voorbij kwamen. Neophyte volgde de gemaskerde held op en draaide ook ontzettend goed. Zijn ‘Braincracking‘ is dan ook wel één van de grootste classics binnen de hardcore en zorgde vanzelfsprekend voor veel enthousiaste feestgangers. Wij besloten hier om even snel te gaan eten, wat allemaal erg prima en goed te doen was. Wel interessant om te vermelden is dat de temperatuur gedurende de hele dag echt perfect was: bij Shockerz vorig jaar (het eerste Autron-event sinds jaren) leek het soms een sauna was. Van de organisatie hadden we al opgevangen dat het bij Shockerz in december nog beter onder controle zal zijn en tijdens Resonate werden hier al behoorlijke stappen in gezet.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en menigte

Next up: Endymion LIVE. Deze mannen hebben een grote invloed gehad in de classics periode en draaiden dan ook hun tracks ‘A New Today’, ‘Raging in the Dancehall’, ‘How Long’, Suffocate’, ‘Let’s Get It On’ en ga zo maar even door. De sfeer zat er bijzonder goed in en ik hoef je met het bovenstaande tracklijstje natuurlijk niet uit te leggen hoe lekker de set was. Het was even balen dat ik op een dixie zat ‘Never Fall Asleep’ tijdens en ‘Masters Symphony‘ voorbij hoorde komen, terwijl iedereen aan het meeklappen was. Het klonk in ieder geval erg goed! Evil Activities volgde Endymion op en draaide zoals verwacht ‘Nobody Said It Was Easy’, waarop iedereen hard meeschreeuwde.

‘Old school, new school, no school rules, the history in music on this track’

Tha Playah presents Walking The Line LIVE: het album uit 2009 dat menig hardcore-liefhebber zich goed kan herinneren. De meest bekende track van dit album moet toch wel ‘Still Nr.1‘ zijn, de samenwerking met Neophyte die tot deze dag nog overal gedraaid wordt. Ook tijdens zijn showcase, welke hij samen met MC Alee deed, werd deze door de speakers geknald. Tijdens deze show was ook ‘Adrenaline‘ erg tof om naar te kijken en het enthousiasme van Tha Playah was ook duidelijk zichtbaar: zo waagde hij zich aan de enige hak-kunstjes bovenop de DJ booth.

”THIS IS THE SOUND OF NOIZE SUPPRESSOR!” De set waar ik zelf de hele dag naar had uitgekeken was die van Noize Suppressor presents Sonar LIVE. De Sonar is een ‘Hardcore Machine’, bestaande uit een aantal infrarood pads die Noize Suppressor gebruikt om live hardcore muziek mee te maken. Alleen al door naar het werk van de machine te kijken was het een super vette show, maar het vuur, de lasers, MC Multiplex en een mega bouncende Noize Suppressor erbij maakten het helemaal af. Deze set was daarnaast de officiële comeback van de Sonar.

Nosferatu is niet alleen een garantie voor een partij ADHD achter de tafels, maar ook voor een lading aan dikke tracks die je om de oren vliegen. In maar liefst vijf kwartier liet de energieke hardcore DJ maar weer eens zien wat voor dikke platen hij door de jaren heen heeft geproduceerd en het publiek ging hier ontzettend goed op. Je zag vanaf boven (waar je op de ring rond de dansvloer goed uitzicht had) werkelijk een zee van mensen op en neer springen op de beats van Nosferatu.

Een ander hoogtepunt van de avond betrof Ophidian LIVE. Na de uitbreiding van Resonate besloot de organisatie om Ophidian toe te voegen aan de line-up: een legende die ook niet aan dit feest kon ontbreken. Naast dat hij een lekkere set draaide, speelde hij onder andere zijn welbekende ‘Butterfly VIP’ live op zijn keyboard. Je kunt hieronder zelf terugkijken hoe ontzettend gaaf dat was.

De laatste uren van deze dag (precies, hoewel Resonate een binnenfeestje is, werden er hier heerlijke overdagtijden gehanteerd) waren inmiddels aangebroken en dus was het tijd voor Mad Dog & Unexist. Het was goed te merken dat deze Italianen zin hadden om de klassiekers van vroeger te draaien: ‘Fuck The System’, ‘Attack’ en ‘Fight the power’ volgden elkaar in rap tempo af. De twee hadden zichbaar lol en Mad Dog hield zelfs een papiertje met de instructies van het gouden tijdperk omhoog tijdens hun set: “Only hardcore from 2005 – 2011.”

Het tempo ging dus aardig omhoog en hier haakten The Sickest Squad op in. Aan hen was het de eer om de dag keihard af te sluiten en dat deden zij geheel in hun eigen stijl. Toen we het einde van het feest naderde, en de bezoekers zich klaar maakten voor de terugreis, had de organisatie nog één laatste track voor ons in petto. In de eindshow, waarin de visuals en lasers je om de oren vlogen, werd er heerlijk een paar tandjes terug geschakeld met één van de beste platen uit die tijd: ‘Pride & Pain’. Super vet om te zien dat de die hards om ons heen nog een gat in de lucht konden hakken terwijl de laatste kicks door de Autotron galmden.

Kom maar door met Resonate 2019

Resonate was gewoon kneiter hard. De sfeer die er hing was optimaal, de sets die er gedraaid werden waren een letterlijke samenvatting van de periode 2005-2011 in de hardcore scene, en er werd groots uitgepakt qua shows. Bovendien is een groot pluspunt dat het evenement overdag gehouden wordt, zodat je ook nog eens iets aan je zondag hebt. Ik ben blij verrast en ik zou het je dan ook zeker aanraden om  in 2019 Resonate te bezoeken.

Omslagfoto via officiële Facebook-pagina Resonate

Beoordeling

 • Line-up100%
 • Show90%
 • Stage80%
 • Locatie90%
 • Sfeer95%
 • Geluid90%

Overall
waardering

91%

Reacties

 • FAT_MEL 22 november 2018 - 11:24

  Leuk verslag! Geheel naar onze ervaring! Fantastische setjes gehoord, jammer dat het geluidsniveau/kwaliteit tot ongeveer 17-18u niet optimaal was, waardoor vooral Angerfist zijn knalset niet zo hard ging dan we gehoopt hadden! Gelukkig kwam hier beterschap in en vooral vanaf Neophyte maakte ging het helemaal goed en vanaf daar is het alleen maar beter geworden. Tha Playah en Noize Suppressor waren TOP TOP TOP, wat een enthausiasme!!! Op naar volgend jaar.

  (0)
  Quote

Reageren