Defqon.1 Festival 2019 was een spraakmakende editie: “Drukst bezochte Defqon.1 ooit”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Nu Defqon.1 Festival 2019 helaas alweer enkele dagen voorbij is, wordt steeds duidelijker wat een spraakmakende editie ‘One Tribe’ wel niet was: de drukst bezochte Defqon.1 ooit, opvallend veel klachten maar weinig aanhoudingen, én een recordaantal livestream kijkers. Dit was Defqon.1 Festival 2019 – One Tribe in het Nederlandse nieuws. 

LEES OOK: Voor het eerst sinds 5 jaar de BLACK weer outdoor op Defqon.1 2019

Met 78.000 bezoekers uit 110 (!) verschillende landen, gaat deze editie van Defqon.1 Festival in de boeken als de drukst bezochte editie in de geschiedenis van het welbekende festival, zo meldt het AD. Ook de liefhebbers die niét aanwezig konden zijn, verzamelden in grote getallen om de livestream te bekijken: binnen 52 uur registreerde Q-dance ruim 5,5 miljoen (!) kijksessies, waardoor het kijkersrecord van vorig jaar weer is verbroken.

De Drontenaar (gemeente van Biddinghuizen) legt uit dat er opvallend veel klachten maar weinig aanhoudingen zijn geweest tijdens Defqon.1. Waar er in 2015, 2016 en 2017 nog boven de 100 aanhoudingen waren, is dit inmiddels in 2019 afgenomen tot slechts 31. Hoewel er erg veel telefoons zijn gestolen tijdens het festival, is een deel hiervan weer boven water gekomen en op weg naar de eigenaren.

“In een ‘stad’ van 65.000 inwoners gebeurt altijd wel wat”

De klachten over Defqon.1 Festival gingen vooral over geluidsoverlast: de OFGV (Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek) ontving 90 klachten tijdens het evenement, en na afloop kwamen er ook nog meer klachten binnen. Desalniettemin is de Burgemeester Jean Paul Gebben erg te spreken over deze editie: “In een ‘stad’ van 65.000 inwoners gebeurt altijd wel wat. Maar de organisatie heeft zeer adequaat en professioneel gehandeld op het warme weer.”

Omslagfoto via Facebook-pagina Defqon.1 

Reageren