DJ Promo: “Tegenwoordig maken ze muziek voor het publiek, niet meer vanuit de artiest” 

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Één van de grootste namen uit de hardcore scene is de legendarische DJ Promo. In een podcast van Elitepauper laat hij zich onder andere uit over het verschil tussen vroeger en nu: “De consumptie van het produceren is zo snel geworden.”

In de podcast ‘Ekte Verhalen’ van Elitepauper geeft DJ Promo onder andere aan dat de druk tegenwoordig ontzettend groot is geworden: “Tegenwoordig moet gewoon elke track een hit zijn, en die druk die had je vroeger niet. Toen moest 1 nummer de hit zijn, en daarna kon je nog 2 of 3 andere dingen doen. Dat is ook wat die hardcore nu nekt, alles moet die bepaalde hit zijn.”

Sebastian geeft aan dat er vroeger veel meer creatieve vrijheid was. Er was veel meer tijd om over een bepaalde track na te denken en het echt naar je eigen smaak te maken. Door de komst en druk van sociale media geldt dat tegenwoordig niet meer: “Alles is super overgeproduceerd, super bedacht, er is geen track meer waarvan ik denk oh wat doe je nu?” Doordat alles tegenwoordig zo viral gaat, wordt de jonge generatie artiesten nu soms slachtoffer van hun eigen succes volgens de DJ.

“Muziek is mijn passie”

De artiest geeft aan dat hij altijd bij zichzelf gebleven is. “Dit is compleet tegenstrijdig met wat er nu gebeurd, maar voor mijn gevoel als ik iets doe wat niet echt is, dus waar ik niet 100% achter sta en niet helemaal mezelf is, dan werkt succes niet.” Het gaat om de muziek die hij wil laten overbrengen en horen aan het publiek: “Ik sta er niet voor mezelf om het mannetje te zijn, ik sta er om die muziek te vertegenwoordigen want dat is mijn passie.” 

DJ Promo geeft zijn mening in Elitepauper podcast

De hardcore artiest heeft het in ‘Ekte Verhalen’ over verschillende onderwerpen als de invloed van sociale media, ID&T en 3 Steps Ahead. Onderaan het artikel is de volledige podcast te vinden, ook is deze te beluisteren via verschillende kanalen als YouTube en op de website van Elitepauper. 

Omslagfoto via Facebook-pagina DJ Promo 

Reacties

  • Steef 09 juni 2019 - 23:02

    Wat me ook opvalt is dat het publiek veel vaker stilstaat ipv losgaat, Hakkt, stampt of whatever je doet als je op een feest bent.

    (3)
    Quote

Reageren