Dominator: “Dit nieuws was te verwachten, maar het raakt ons desondanks hard”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zojuist is bekendgemaakt dat alle evenementen en festivals de komende tijd verboden zijn, en helaas betekent dit ook Dominator dit jaar is afgelast vanwege het coronavirus. De organisatie van het grootste hardcore festival ter wereld het inmiddels al een statement naar buiten gebracht.

LEES OOK: 14 hardcore documentaires die iedere gabber wil zien

Dominator trekt ieder jaar zo’n 50.000 bezoekers van over de hele wereld en jaarlijks compleet uitverkocht. Dit jaar zou het hardcore festival voor het eerst een camping krijgen, inclusief een pre-party, maar deze plannen kunnen voorlopig de ijskast in. Art of Dance en Q-dance hebben inmiddels gereageerd op het feit dat Dominator is afgelast.

Dear Dominators,

Vandaag, 21 april, heeft de Nederlandse overheid aangekondigd de maatregelen rondom het Coronavirus (COVID-19) te verlengen. Alle evenementen die gepland staan t/m 31 augustus 2020 moeten verplicht worden uitgesteld. Het valt ons daarom ook heel zwaar om te moeten aankondigen dat Dominator Festival niet plaats kan vinden op 18 juli 2020, maar verplaatst wordt naar 17 juli 2021. Onze nieuwe Dominator Camping zal tevens terugkeren op de nieuwe datum met dezelfde pre-party line-up op de vrijdag.

Dit nieuws was te verwachten, maar het raakt ons desondanks hard. Dominator is het grootste hardcore festival ter wereld en ons team werkt er gedurende het hele jaar hard aan om duizenden hardcore fans van over de hele wereld te verwelkomen. We hoopten met heel ons hart dat we dat ook dit jaar weer mochten doen. Echter, staat de gezondheid van jullie, onze bezoekers, artiesten, het team en geliefden uiteraard voorop en daarom begrijpen we deze beslissing volkomen.

Ondanks dat deze situatie buiten onze macht ligt, hopen wij op jullie begrip. We hopen jullie volgend jaar te verwelkomen, daarom blijven reeds gekochte tickets en hotel/camping packages geldig voor de nieuwe datum, 17 juli 2021. Alle kaartkopers worden in de komende dagen persoonlijk benaderd via een e-mail betreft de volgende stappen. Zorg dat je ook je spam inbox checkt.

Stay safe, stay home, together we will DOMINATE!

Dominator afgelast vanwege coronavirus

Dominator Festival zal volgend jaar plaatsvinden op 17 juli 2021. Ga voor meer informatie naar de officiële website van het evenement.

Omslagfoto via website Dominator Festival / Art of Dance

Reageren