Dr. Peacock over waanzinnige ‘Peacock in Concert’ show tijdens Defqon.1 at Home

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Dit jaar is alles anders: Defqon.1 kon niet plaatsvinden op de normale manier, en dus moest Q-dance iets uniek bedenken. Het is ze dan ook meer dan gelukt om een bizar weekend neer te zetten, vol met unieke shows. Drie dagen lang werd er gestreamd, en kregen wij, harder-styles-liefhebbers, een heerlijk portie setjes voorgeschoteld.

LEES OOK:14 hardcore documentaires die iedere gabber wil zien

Een van de uitblinkers van het weekend: Dr. Peacock. Er was vlak van tevoren nog weinig bekend over wat hij precies zou gaan doen. Peacock in Concert misschien? De gebeden van Frenchcore-fans werden gehoord: het werd een Peacock in Concert show. Maar wat hij dit keer tentoonstelde ging alle verwachtingen te boven: op een werkelijk unieke locatie—de pyramide van Austerlitz—bracht Dr. Peacock zijn orkest tot ongekende hoogtes; drone-beelden, 360-camera’s, harde beats, en het altijd aanwezige enthousiasme spatte van het scherm.

We vroegen Dr. Peacock naar het idee achter deze indrukwekkende livestream: “Toen Q-dance vroeg of ik iets unieks wilde doen voor het Defqon.1-weekend, hoefde ik niet twee keer na te denken. Ja, natuurlijk!” Dr. Peacock vervolgt: “Ik heb meteen een aantal creatievelingen bij elkaar gebracht en besproken wat we konden doen—vanaf moment één kwamen er ideeën voorbij die mij letterlijk als muziek in de oren klonk, maar dat dit eruit is gekomen had ik nooit durven dromen.”

peacock in concert liveset defqon.1 2020 frenchcore

De impact van de set—bleek achteraf—was immens. Dr. Peacock: “Ik hoorde van Q-dance dat er extra veel mensen hadden ingetuned tijdens mijn set—dat is toch bizar?” Onder de set zijn veel reacties te lezen die er niet om liegen. Een fan schrijft: “It’s just you who can let me smile, cry, laugh, sing, scream and dance like I’m on drugs. The moment when the guitar started playing, at 22:40, was the moment when I nearly cried. No sh*t, how can someone combine such epic, emotional and lovely music with hard and naughty kicks like that. For me, you are the best DJ — no doubt. But the concerts… MAN what do you do with my emotions, I still need to recover. Love you for bringing this enormous kind of joy, you’re unquestionably the best!”

Dit is maar een kleine greep uit de stortvloed aan positieve reacties. Frenchcore blijkt in de afgelopen jaren veel terrein te hebben gewonnen, en Dr. Peacock laat met deze set maar weer eens zien waarom hij met recht ‘The Godfather’ van de Frenchcore wordt genoemd. Gelukkig zit Dr. Peacock niet stil: “Ik heb veel nieuwe muziek gereleased, en ik ga in de aankomende periode ook veel nieuwe muziek blijven releasen. Na mijn set las ik zoveel comments over bepaalde tracks; het wordt nu tijd dat ik die ga uitbrengen.”

Peacock in Concert betovert de Defqon.1 at Home livestream

Het Defqon.1-weekend was voor Dr. Peacock dus een groot succesverhaal. Zijn set laat ons ook weer zien hoe erg we naar de festivals hunkeren. Want, hoe mooi de set van Dr. Peacock ook was, je wil er gewoon bij zijn, de bass voelen, de vlammen zien, en met je vrienden lekker genieten. Dr. Peacock zijn set laat ons zien dat je nooit moet stoppen met dromen. Dus laten we allemaal dromen over het samenkomen bij onze geliefde festivals, clubs en artiesten. Wie weet gebeurt het dan wel sneller dan we voor mogelijk houden.

Voor degene die de set hebben gemist; check ‘m hieronder!

Omslagfoto via Facebook-pagina Dr. Peacock / Spark

Reageren