Drokz ergert zich aan het feit dat Hilversum hardcore negeert

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Drokz, alias Opa, heeft zich in een podcast van Elitepauper duidelijk uitgelaten over het radiolandschap in Hilversum. Het feit dat radio DJ’s de hardere stijlen negeren, zint hem niet: “Je kan die shit niet negeren, dat kan gewoon niet.”

De terror DJ gaf in de ‘Ekte verhalen’ podcast zijn ongezouten mening over de Hilversumse media, Thunderdome, de ondergang en opkomst van hardcore en nog veel meer.

Drokz vindt het zogenaamde gabberoptreden van een aantal jaar geleden op Lowlands typerend. De gabber is daar volgens hem gewoon voor gek gezet, ondanks de goede bedoelingen van Ruffneck. “In mijn optiek werd hij daar in een soort val gezet, waarbij een of andere huppelkut dat gabberding belachelijk maakte.” Opa zegt dat daar te zien was hoe Hilversum en alle “zogenaamde popfiguren” met hardcore zijn omgegaan en nog steeds omgaan.

“Hoe kun je nou hardstyle op de radio negeren”, vraagt Drokz zich af. “Dat is nou het verschil tussen Nederland en België. Daar is wel hardstyle en jumpstyle op de radio gedraaid.” Hij vertelt dat mensen op vrijdagmiddag gewoon lekker los zouden gaan als ze in de file staan met hardcore op de radio. “Dan hoef je echt geen terror te draaien, maar bijvoorbeeld wel ‘Nobody Said It Was Easy’ van Evil Activities. Hoe de fuck kan het dan dat Lil’ Kleine met zijn gezever wel op de radio gedraaid wordt, maar zo’n track niet.”

“Het publiek is er wel”, vertelt Drokz met een anekdote van de keer dat hij op Lowlands draaide. Met veel verschillende soorten muziekliefhebbers wist hij toch een set te draaien waar iedereen op los ging. “Het kan dus wel, alleen die boys van de VPRO, die Giel Beelen ‘gaylord’ en dat soort gasten, negeren die shit gewoon en dat irriteert me wel eens.”

Drokz geeft ongezouten mening in Elitepauper podcast

Opa gaf zijn mening over verschillende onderwerpen, waaronder de Hilversumse media. Hieronder staat de link naar de volledige podcast waarin hij ook over onderwerpen als Thunderdome en TMF Hakkeeh te horen is. De podcast is ook op soundcloud te beluisteren.

Omslagfoto via de officiële Facebook-pagina van Drokz

Reageren