Elitepauper en Vandal!sm brengen een ode aan Nederland op Koningsdag

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Elitepauper en Vandal!sm lanceren speciaal voor Koningsdag hun allereerste collab: Dit is het land van Hazes, Hardcore & Halve liters. Op de Koningsdag die dit jaar ook wel voor Woningsdag door mag gaan gooit het gelegenheidsduo een ode aan hun Nederland online.

LEES OOK: Interview met Elitepauper: “Inmiddels kunnen we wel stellen dat het een klein beetje uit de hand is gelopen”

Van glimmende aussies tot Masters of Hardcore. Van groene bomberjacks tot de Thunderdome. Van hekken hangen tot een bass die je niet wilt horen. Samen brengen ze een ode aan het Nederland waar zij zo van houden en wat ze juist nu zo moeten missen. Van de festivals tot de voetbaltribunes. ‘In ons Nederland zie je geen 15 miljoen mensen met een broodje kaas’ maar ’17 miljoen normalo’s en maar een handjevol zoals wij.’ Hardcore News sprak het gelegenheidsduo, de anderhalve meter eis in acht nemende, over hun nieuwe project.

“We hadden altijd al de droom om eens een keer een plaat te maken, en Vandal!sm was voor ons wel een van de gedroomde collab partners. We denken dat we veel vlakken heel erg op elkaar lijken”, laten de mannen van Elitepauper via Skype weten. “Na het kutnieuws van eerder deze week en het vooruitzicht van een zomer zonder festivals wilden we graag een plaat maken waar we weer een beetje vrolijk van worden met zijn allen”, vertelt Vandal!sm telefonisch aan Hardcore News.

Elitepauper ft. Vandal!sm – Het land van Hazes, Hardcore & Halve liters

“Juist in deze kuttijden is het tof om samen zo’n project te mogen maken. Wij weten natuurlijk geen zak van het maken van een goeie plaat, daar hebben we even lekker met Maikel mee kunnen kijken. Het produceren van de clip was ook een feest, al die mooie puur Hollandse beelden selecteren. Het is wel lekker om juist nu samen aan zo’n dik project te mogen werken”, aldus Elitepauper over het project dat ze gezamenlijk in minder dan een week uit de grond stampten.

“Het land van Hazes, Hardcore & Halve liters klinkt een beetje als Het land van van Lange Frans en Baas B, alleen moet je dan de slappe teksten eruit halen en een flinke dreun er onder zetten. Het is een ode aan het Nederland waar wij van houden. Want ook zonder de festivals mogen we best nog wel een beetje trots zijn op het land waarin we leven. Misschien juist nu wel!”, zegt Vandal!sm lachend.

‘Het land van Hazes, Hardcore & Halve Liters’ is vanaf nu te luisteren op de bekende kanalen. Ga voor meer info en halve liter-materiaal naar Elitepauper.nl.

Dit is het land waar Hazes de basis is,
Dit is het land waar de hardcore nooit zal sterven,
Dit is het land waar wij gewoon mogen zijn wie we zelf willen zijn,
Dit is het land van Hazes, Hardcore en Halve liters.

Omslagfoto via Facebook-pagina Elitepauper

Reageren