Gloednieuw hardcore label Afterlife Recordings: “Een collectief van gepassioneerde & rebelse mensen”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

“Fuelled by freedom, badass music and well, not giving a fuck”, dit is het gloednieuwe label Afterlife Recordings! Na een paar dagen teasen is eindelijk aangekondigd waar de ‘Afterlife’ nou precies voor staat: een nieuw hardcore label “with no fucking rul3s!”

LEES OOK: Mysterieus Instagram account opgericht: wie of wat is de ‘Afterlife’?

De artiesten die zullen gast releasen op het nieuwe Afterlife Recordings zijn F. Noize, Monkey Bizness, Broken Minds, MBK, X-Pander, Detest en The SATAN. Samen willen ze hoge kwaliteit hardcore releasen dat niet gebonden hoeft te zijn aan regels, conventies “en andere saaie shit”. ‘Label boss Carlos’ vertelt meer over de visie die achter dit nieuwe hardcore project ligt.

Carlos: “Hardcore is een genre dat wereldwijd exponentieel aan het groeien is, wat gewoon ziek is om te zien. Met deze groei en ontwikkeling is het een sterke industrie geworden, ondersteund door een zekere hoge mate aan professionaliteit. Persoonlijk vind ik dat deze mate van professionaliteit ten koste gaat van de ‘zero fucks given’ en rauwe mentaliteit dat de kracht achter hardcore in de eerste plaats is geweest. In mijn ogen is hardcore geen fuck ergens om geven, het is wild en rebels zijn en een dikke FUCK YOU tegen de maatschappij en het alledaagse leven. No fucking rules!”

“We starten met releasen wát we maar willen”

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws & releases kun je natuurlijk de Afterlife socials in de gaten houden. Het gloednieuwe label belooft grootse dingen voor de hardcore toekomst, wat ook Katy ‘the leading lady’ meer dan goed kan uitleggen.

Katy: “Afterlife is een muziek label gemaakt VOOR hardcore fans, DOOR hardcore fans. We weten dat er niet maar één manier is om iets te doen, inclusief het runnen van een label – dus met dat gezegd te hebben zijn we SUPER blij de vrijheid te hebben om gekke shit te doen, geen fuck te geven om standaarden en de ziekste muziek voor het publiek uit te brengen. Op dit moment zijn we niet van plan artiesten te laten tekenen bij het label, want we willen gewoon iedereen dezelfde kans geven op een Afterlife release – we houden het casual. We zijn geen mainstream label, we zijn geen uptempo label, we zijn geen frenchcore label etc. We gaan releasen wát we maar willen – zolang het maar zieke hardcore is dat lekker klinkt.

Reageren