Medeoprichter Midtown Records overleden: “René Bakker heeft ons helaas verlaten na een kort en moeilijk ziekbed“

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Gisteren is bekendgemaakt dat de medeoprichter van Midtown Records, René Bakker, is overleden. René opende in 1987 samen met Hans Tieleman een eigen platenwinkel, wat later uitgroeide tot een groots platenlabel en organisator van verschillende evenementen.

Midtown Records was als platenwinkel gevestigd in meerdere steden, waar velen DJ’s als Paul Elstak nog hun platen kochten. Van het later opgerichte platenlabel Midtown Records zijn onder andere Rotterdam Records en Terror Traxx sublabels. Daarnaast organiseerde Midtown iconische evenementen als A Nightmare in Rotterdam.

Velen van ons hebben de afgelopen jaren een keer met René Bakker rond de tafel gezeten voor een contract bespreking, een evenement of gewoon op de koffie en kennis gemaakt met de meest vriendelijke persoonlijkheid en een fantastisch gevoel voor humor. Ook hebben veel DJ’s onder ons René gesproken in één van de Mid-town winkels om vervolgens met veel te veel vinyl weer buiten te stappen.

René, het gaat je goed daar boven

René heeft als medeoprichter van Midtown Records ontzettend veel bereikt voor de Nederlandse muziek scene, en zeker ook voor hardcore. Wij wensen de nabestaanden en dierbaren van René veel sterkte met dit verlies.

Omslagfoto via Facebook-pagina Midtown Records

Reageren