De nieuwe gabber documentaire Uniform is verplicht kijkvoer voor iedere hardcoreliefhebber

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Australians, Air Max en kale koppen. Kenmerken die overduidelijk overeenkomen met de grootste jeugdcultuur die we in Nederland kennen. We hebben het natuurlijk over de gabbers, die vandaag de dag nog steeds te maken hebben met de algemene vooroordelen. In de nieuwe gabber documentaire Uniform – The Dress Code Of Dutch Hardcore Culture wordt de hele beweging onder de loep genomen en wij hadden het je niet beter kunnen zeggen. Bekijk de docu hieronder.

LEES OOK: Drokz over zijn nieuwe collab met DRS: “Fuck de generatiekloof”

Nog steeds zie je op sommige feesten alle kleuren van de regenboog voorbij komen aan Aussies en Air Max, maar vroeger was het al helemaal bont. De tijdlijn van de gabbers komt volledig in deze documentaire aan bod, met onder andere Francois Maas (Thunderdome), Drokz en Amada. Zij leggen haarfijn uit wat het gabber zijn betekent en wat er allemaal bij komt kijken. Een half uur lang kijkplezier, dat verplichte kost zou moeten zijn voor elke (hardcore)liefhebber.

Nike Airmax, Australians & hardcore: dit is de gabber documentaire Uniform

In samenwerking met Tim Beumers, Cloud 9 Music, Sneakerness en vele anderen presenteert ROQ ‘N Rolla Music Uniform – The Dress Code Of Dutch Hardcore Culture. De volledige documentaire is vanaf nu te bekijken via YouTube.

Reageren