Een uniek dagje gabberen aan het strand tijdens Hardcore at Sea

Sasha Dijkhoff
Door Sasha Dijkhoff

Een dagje strand in deze hitte? Geen enkel probleem. Maar wat is er beter dan een strandfeest? Een strandfeest met hardcore natuurlijk! Het strand van Zandvoort werd omgetoverd in een ware hardcore strip. Met verschillende DJ’s op het programma gingen wij in de bloedhitte op weg naar Beachclub Fuel om te feesten aan het strand tijdens Hardcore at Sea!

Met maar liefst 3 area’s werden we getrakteerd op een zeer brede line up binnen de harder styles scene. Wij kwamen – geen rekening gehouden te hebben met de mensen die gewoon normaal een dagje strand pakken – pas om 17:30 aan. Ja, stom en dom. Hadden we kunnen overzien. Het zoeken van een parkeerplek was ook nog topsport. Eenmaal geparkeerd en aangekomen was de rij lang, maar deze verliep vrij soepel en dus konden we al snel door de ingang van de locatie.

Hardcore at Sea Miss K8

We stonden eigenlijk net binnen tijdens de laatste minuutjes van Miss K8, die draaide op de mainstage. De mainstage bestond uit een opgeblazen haaien bek (die ook nog eens was ingestort), geheel in thema van het feest. De eerste track die ik hoorde was gelijk mijn meest favoriete nummer van haar Magnet album: ‘Battlefield’. Dat was even verdomd goed binnenkomen, gevold door The Partysquad – ‘Oh My (Paul Elstak Remix)’. De gezelligheid en vrolijkheid spatte er vanaf.

Raw liefhebbers ook uitgenodigd!

Ook al is het ‘Hardcore’ at sea, er was ook ruimte voor wat raw hardstyle voor de liefhebbers. Deze stage was dan ook zeker een bezoekje waard. De stage bestond uit een schip met een matroos hangend aan de zijkant. E-Force & Luna waren hier aan de beurt voor een kneiter heerlijk setje. E-Force is een van mijn favorieten uit de raw, en samen met Luna stelt hij nooit teleur. De track ‘Seven’ blijft het toch altijd goed doen bij mij en ook bij het publiek. Ook de remix van ‘FTP’ dreunde door de speakers. Blij werd ik zeker toen ‘Rauwdouwer’ werd gedraaid. Heerlijk als je op deze track kan mee schreeuwen!

Alhoewel ik niet zo’n frenchcore kenner ben, toch wilde ik hier een kijkje nemen bij de derde zaal, die zich binnen bevond. Ik werd hier erg aangenaam verrast door Sprinky. De sfeer hier was absoluut uitmuntend en de set was echt heerlijk. Heerlijk om te zien hoeveel plezier en energie hij er zelf ook uitgooide tijdens zijn set. Sprinky heeft er zeker een nieuwe fan bij!

Uptempo time

Repix en Chaotic Hostility waren aan de beurt op de mainstage voor wat heerlijke uptempo. Hier zorgden ze dan ook voor met ‘Ode To The Godfather’ die het nog altijd heerlijk doet. De sfeer was werkelijk uitmuntend tijdens deze set. De track ‘Cokeboy’ van Mindcompressor mocht ook zeker niet ontbreken in een keihard setje. Blij werd ik zeker toen ik de track ‘4 The Haterz’ van Vandal!sm & Eddy Hardcore hoorde. Wat een lekkere plaat blijft dat toch! Voor de liefhebbers van flinke crispy kicks werd er ook nog gekozen voor Cryogenic – ‘Motherfucker’.

Hardcore at Sea

Nadat we even pauze hielden om wat burgers te eten, spiekten we om 21:00 uur snel even binnen bij Sefa, die op dat moment ‘Leven = Lijden’ draaide. Voor mij toch een van de mooiste nummers van deze jonge held! Toch wel fijn dat hij maar liefst 2x op de line up stond. De drukte is bij Sefa altijd bijna niet te doen, maar omdat hij eerder op de dag ook al op de mainstage had gedraaid, was er gelukkig genoeg ruimte. Prachtig om te zien hoe hard Sefa ook zelf geniet van zijn werk achter de draaitafels, die bijna harder uit zijn plaat aan het gaan was dan het publiek zelf!

This was Hardcore at Sea

Wij waren al redelijk moe, dat warme weer doet toch wat met je. Toch pakten we nog Partyraiser en Bulletproof mee op de mainstage. ‘Cold As Ice’ kwam voorbij, maar voor mij op dat moment net niet de versie met de kick die ik wilde horen. Desondanks blijft dit ook een lekkere plaat! Het anthem ‘Legends Never Die’ zorgt voor flink wat sfeer. Ik keek tijdens de track om me heen en zag eigenlijk alleen maar blije gezichten. Voordat we richting huis wilden vertrekken kregen we het anthem van Ground Zero genaamd ‘Black Magic’ nog in onze schoten geworpen. Prima eind van een heerlijk dagje strand, toch!?

Dit was me toch even een lekker strandfeestje voor op de zondag! Volgende keer zullen we zeker rekening houden met de files richting het strand, maar in de file staan hiervoor was het zeker waard. Hoogtepunt voor mij was toch de set van Sprinky, die mij aangenaam heeft verrast! Volgende keer ben ik er zeker weer bij!

Hardcore at Sea DRS

Beeldmateriaal via Facebook-pagina BKJN Events

Beoordeling

  • Line-up80%
  • Show70%
  • Stage70%
  • Locatie80%
  • Sfeer80%
  • Geluid90%

Overall
waardering

78%

Hardcore at Sea is voor de zomerdagen een heerlijk feest om naar toe te gaan. Een hardcore feest in een strandtent aan de zee komt niet vaak voor. De line-up had voor ieder wat wils. Hoogtepunten waren Sprinky en E-Force & Luna. De sfeer bij Sefa was zoals gewoonlijk ook weer fantastisch.

Reageren