Unieke locatie en een dikke line-up: dit was het debuut van TITANIUM Festival – The Hardcore Saga

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Het zonnetje schijnt, er worden heerlijke koude drankjes verkocht en de dikke line-up liegt er niet om: het was eindelijk tijd voor de allereerste editie van TITANIUM Festival. Het festivalseizoen is begonnen en samen met duizenden andere gabbers hebben we er een geweldige dag van gemaakt. Dit was TITANIUM Festival – The Hardcore Saga 2019. 

Dit jaar was het de allereerste editie van het evenement en op een wel zeer bijzondere locatie. Het evenement vond namelijk plaats onder een snelweg, hoe gaaf is dat! Al weken uitkijkende naar die geweldige harde line-up en benieuwd te zijn naar de locatie, begonnen de zenuwen toch wel erg op te lopen een week van te voren. Maar zaterdag 18 mei was het dan toch eindelijk tijd voor TITANIUM Festival.

“Air Max aan en gaan!”

Iedereen herkent het wel, het moment dat je naar het festival toe loopt. De zenuwen gieren door je lijf, je hoort de muziek op de achtergrond steeds harder en harder gaan en je kan simpelweg gewoon niet meer wachten totdat je binnen bent. Eenmaal aangekomen bij de entree verloopt alles super vlot. We kunnen meteen onze kaartjes laten scannen en het fouilleren gaat ook zonder problemen. Nu snel onze routine maken: kluisje, muntjes, waaier en snel even naar de wc voordat we er echt 100% voor kunnen gaan.

We besluiten als allereerst een lekker koud biertje te halen en naar de mainstage te gaan. Wat ons gelijk al opviel was de indeling van het festival wat ontzettend goed in elkaar zat. De stages waren lekker dicht bij elkaar en het zag er super leuk uit. Wanneer we bij de main aangekomen zijn is Re-Style aan het draaien, een lekker inkomen dus. Ook de main zelf ziet er ontzettend mooi uit en er is genoeg ruimte voor iedereen om non-stop te kunnen hakken. Daarnaast klinkt het geluid goed door de speakers, dit belooft een mooie dag te worden en we krijgen er alleen maar meer zin in. Na hier een tijdje gestaan te hebben besluiten we het terrein even te verkennen: op naar de frenchcore. We komen aan terwijl Sprinky aan het draaien is voor een volle stage, het ging al meteen lekker los en de sfeer zat er goed in. Titanium

“I love frozen yoghurts”

Door naar de volgende. In een korte tijd zijn de opkomende artiesten van BKJN Future, waaronder Hard Effectz en Trespassed, toch best wel bekend geworden. Wij waren dan ook erg benieuwd naar de stage waar deze mannen stonden. Van verschillende mensen hoorden we al dat ze in een ‘bus’ moesten draaien, wat bedoelen ze hiermee? En ja hoor… het was letterlijk een bus. Helaas was de bus aan de krappe kant en was het niet de meest ideale stage om volledig uit je plaat te gaan. Ook het geluid was buiten de stage niet heel goed te horen. Jammer, want ik had toch wel graag de nieuwe plaat ‘With My Team’ van Trespassed door de speakers willen horen knallen. Maar niet getreurd, ze hadden namelijk frozen yoghurts! Eerder kondigde de organisatie al aan op hun socials dat ze de lekkernij zouden hebben, dit moest dan ook zeker gehaald worden: beter eet je wel. En wat was dit lekker!

Ondertussen was het tijd voor Shock-N-Destroy, een gloednieuwe act van Cryogenic en System Overload waar ik persoonlijk ontzettend naar uitgekeken heb (Cryogenic is toch wel mijn grootste held). En zoals verwacht maakte het al mijn verwachtingen waar, wat was dit een dikke set zeg. Het moment dat het nieuwe nummer ‘Basskick Paradise’ van Anton werd gedraaid werd iedereen helemaal gek. We zaten er ontzettend lekker in en hebben een hele tijd bij de uptempo gestaan, want hier kwam de ene dikke artiest na de andere: Chaotic Hostility, MBK album showcase, SpitnoiseNSD vs Cryogenic en €LIT€ . Ja uptempo is mijn tempo! Zoveel dikke artiesten die tegelijk moesten draaien waardoor we helaas de anthem show van Angernoizer gemist hebben.

“Mag het feest alsjeblieft nog een paar uurtjes doorgaan?”

De tijd is echt voorbij gevlogen en ondertussen was het al half 9, helaas hadden we nog maar 2,5 uur te gaan. Ondertussen zagen we bij de wc’s in de spiegel dat we helemaal zwart waren geworden van de hoeveelheid zand die door de lucht vloog, echt een top combinatie met hooikoorts… Maar dat mocht de pret niet drukken. De organisatie had namelijk ook voor attracties gezorgd, GRATIS! Wat wil je nog meer. Als allereerst gingen we in het reuzenrad wat een prachtig uitzicht gaf over heel het festivalterrein. Dan besef je pas hoeveel mensen er zijn. Vanuit het karretje zagen we dat niemand minder dan frenchcore held Sefa de main met zijn muziek aan het slopen was. Ik kon niets anders dan met een glimlach kijken naar hoe iedereen los ging.

“The oldskool tunnel rave is terug!”

Nou snel door naar de andere attractie. Deze stond in de buurt van de early hardcore stage, gehost door Ghosttown. Deze stage bevond zich onder de snelweg en gaf echt het gevoel van een oldskool tunnel rave met alleen maar dedicated mensen. Ondertussen begon het al een klein beetje te schemeren en kwamen de groene lasers naar voren. Oprecht één van de vetste dingen die ik op een festival heb gezien. De combinatie van de snelweg, lasers, muziek en de mensen gaf een prachtig beeld.

We hadden nog maar eventjes te gaan en besloten ons snel naar The Vizitor vs Vandal!sm te verplaatsen, een erg goede combinatie. Het tempo zat er meteen lekker in en ook de sfeer was nog steeds heerlijk. Om 10 uur zouden bijna alle stages dichtgaan, behalve de early hardcore, waardoor veel mensen naar de mainstage zouden verhuizen. Hier gingen we alvast voor de drukte naar toe en hebben we nog een klein stukje meegepikt van F. Noize vs System Overload

Titanium

“Dit was echt kippenvel”

Hierna was het tijd voor Peacock in Concert LIVE, één van de exclusieve acts op TITANIUM Festival. Het was voor mij de tweede keer dat ik deze act zag, maar wat blijft het mooi om te zien. Er wordt een hele andere kant van de muziek naar voren gebracht en hier hebben veel gabbers respect voor. Er heerste een magische sfeer wanneer de violen en andere instrumenten te horen waren, toch wel even genieten hoor. Op naar het laatste halfuurtje, niemand minder dan DRS was verantwoordelijk voor de afsluiter. Dit was tevens ook nog zijn allereerste keer LIVE. Nog even alles eruit gooien en dat kan ook zeker bij Junot kennende. Hij heeft gezorgd voor een knallend einde en wat geniet ik ervan hoe hij op het podium staat. Een kippenvel moment wanneer heel het publiek op het einde “DRS! DRS! DRS!” roept, echte warriors!

Ook heeft de organisatie gezorgd voor veel vuurwerk, licht en lasers om het echt af te maken. Ze hadden zelfs vuurwerk op het water, dat zagen we niet aankomen. Maar dan komt het moment dat we even mogen gaan huilen, want het feest is namelijk afgelopen… Vele ervaringen rijker lopen we met een trots gevoel naar de auto en delen we met zijn alle dat ultieme hardcore gevoel. De heimwee kan beginnen.

Titanium

BKJN heeft zichzelf echt overtroffen en alles uit de kast gehaald om er een top feest van te maken. De sfeer die bij alle stages hangt was geweldig en er is niks op de muziek aan te merken als je een echte hardcore fan bent. Wel mag het geluid wat beter op elkaar afgestemd worden voor een optimaal resultaat en ook mag de BKJN Future stage een volgende keer een upgrade krijgen. Daarentegen was het een unieke en fijne locatie en heb ik ontzettend genoten net zoals duizenden anderen. Eten, drinken, attracties, looppaden noem het maar op, dit was helemaal top geregeld. TITANIUM Festival, ik kan niet wachten tot volgend jaar en mij zie je sowieso terug!

Beeldmateriaal via facebook-pagina TITANIUM Festival 

Beoordeling

  • LINE-UP100%
  • LOCATIE95%
  • GELUID75%
  • STAGE85%
  • SHOW90%
  • SFEER95%

Overall
waardering

90%

TITANIUM Festival is een feest wat hoog op mijn verlanglijstje is komen te staan. De sfeer, gezelligheid, muziek, drankjes, locatie en noem maar op: super voor een allereerste keer. Tot volgend jaar!

 

Reageren