Waarom je 20 jaar Hardcore4life in Ahoy absoluut niet wil missen

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hardcore4life is inmiddels al 20 jaar een welgeliefd begrip binnen de scene. Voor het jubileum van dit iconische hardcore concept zal B2S één van de meest legendarische hardcore locaties overnemen met twee decennia aan de dikste en hardste sound, en wij vertellen je waarom je dit absoluut niet wil missen.  

LEES OOK: Hardcore4life pakt groots uit voor 20-jarig jubileum in Ahoy: “Two decades of hardcore legacy”

Het beste van 20 jaar hardcore

Als we de CV’s van de meeste hardcore-liefhebbers erbij pakken, staat Hardcore4life er hier met 1 óf meerdere edities altijd wel op. Het event heeft door de jaren ontzettend veel namen over de vloer gehad, in onder andere de Ministry of Dance, Tropicana, de gigantische stage op Decibel en later de Maassilo. Het is niet voor niets dat zoveel gabbers de leus Hardcore4life vereeuwigd hebben op hun lichaam met een tattoo. Speciaal voor het 20-jarig bestaan, blikken we dan ook terug op twee decennia aan hardcore en wordt er groots uitgepakt in het iconische Ahoy Rotterdam.

Met de pioniers van vroeger…

Toen Hardcore4life in 2001 voor de allereerste keer gehouden werd, had het al een line-up waar het hardcore hart van iedere feestganger sneller van gaat kloppen. Twintig jaar geleden stonden DJ-legendes als Promo, Catscan en Panic namelijk al te beuken en daarom is het ook niet meer dan terecht dat onder andere zij erbij zijn om 29 februari. Wie het oude niet eert, is hardcore niet weert!

En de helden van vandaag

De DJ’s van nu vliegen tegenwoordig de hele wereld over: in heel veel landen luisteren fans namelijk  naar de muziek van de helden van vandaag. B2S heeft daarom zorgvuldig de namen uitgekozen die niet alleen de oude, maar óók absoluut de nieuwe jaren in de hardcore-scene hebben gevormd, zoals Angerfist en Sefa. Zij zullen dan ook hun platen laten horen voor de duizenden bezoekers op deze jubileumeditie, in combinatie met een locatie die je nog maar weinig zo ziet.

Dit is de complete Hardcore4life 2020 line-up:

Angerfist
Deadly Guns vs. N-Vitral
Endymion vs. The Viper
Mad Dog vs. Noize Suppressor
Nosferatu: Hardcore4life special
Panic
Partyraiser vs. Spitnoise
Paul Elstak: Hardcore4life special
Promo vs. Catscan
Sefa
Hosted by Alee & Diesel

Met duizenden gabbers in het grootse Ahoy Rotterdam

Met een rijke hardcore historie, is Ahoy Rotterdam écht een dingetje geworden: niet alleen bezoekers, maar ook artiesten hebben deze muziektempel hoog op de bucketlist staan. Je kunt hier altijd een gigantische productie verwachten met ontzettend veel lasers, een dikke lichtinstallatie en een keihard geluidssysteem. Vlak voor de zomer zijn de ogen van miljoenen kijkers nog op de Rotterdamse locatie gericht met het Eurovisie Songfestival, maar niet voordat het 20-jarig bestaan van Hardcore4life wordt gevierd op de laatste dag van februari!

Hardcore4life specials van Nosferatu & Paul Elstak

Wie de socials van B2S goed in de gaten heeft gehouden, weet dat er op deze avond twee hele bijzondere sets gepland staan. Niemand minder dan Nosferatu en Paul Elstak gaan namelijk allebei een ode brengen aan de afgelopen twee decennia in hun Hardcore4life Special-set en deze zal je never nooit ergens anders nog gaan horen: een once in a lifetime-dingetje dus, waar je bij móet zijn. Verwacht 20 jaar aan hardcore door de grootmeesters die een hechte band hebben met dit concept.

Een ongekende sfeer die past bij hardcore-mijlpaal als deze

Want 20 years of Hardcore Legacy brengt wel wat met zich mee. Bezoekers die naar Hardcore4life gaan, zijn nauw betrokken met de muziek vanwege de vele stijlen die er altijd te vinden zijn op het feest. Zij kennen niet alleen de oude gouden platen, maar ook de rammers van nu makkelijk uit hun hoofd. Zoals iedereen weet, brengt hardcore mensen bij elkaar. Hoe vet is het dan om, tijdens een speciale gelegenheid als deze, met z’n allen bij elkaar voor 1 gigantische stage te feesten? Dit geeft garantie op succes op de dansvloer, want al die mede-feestgangers weten wanneer hét moment is om los te gaan. Net als jij!

Epische battles tussen de beste DJ’s uit verschillende stijlen

Gabber en hardcore draait altijd om je vrienden, maten en kameraden: samen sta je pas echt sterk. Dit geldt ook voor de line-up, want de helft van de sets wordt door meerdere DJ’s tegelijk gedraaid uit de verschillende hoeken van onze geliefde muziekstijl.

Wat dacht je van het duo Deadly Guns vs. N-Vitral die wel weten wat rammelen is, of de combinatie Endymion vs. The Viper waar je waarschijnlijk al eens massaal los bent gegaan op die hits van vroeger, en een formatie die bijna nooit samen achter de draaitafels te zien is, maar wél op Hardcore4life: Partyraiser vs. Spitnoise? Deze gezamenlijke sets laten nog maar weinig heel van het Ahoy (sorry Euro Songfestival!).

Een échte hardcore-liefhebber wil dit jubileum niet missen

Eén van de bekendste concepten uit onze scene gaat dus alles uit de kast trekken om 20 jaar aan hardcore grootst te vieren. Met Rotterdam Ahoy als locatie, een dijk aan de beste artiesten van vroeger en vandaag, een vurige productie die past bij een iconisch jubileum als deze, en al die duizenden liefhebbers op de dansvloer, zijn alle ingrediënten volop aanwezig om (alles behalve) stil te staan bij deze keiharde mijlpaal.

Hardcore4life – 20 years of Hardcore legacy zal op 29 februari plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Wil jij ook deel uit maken van deze ultieme ode aan Hardcore4life? Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.b2s.nl, waar je ook meer info kunt terugvinden.

Omslagfoto via Facebook-pagina Snakepit

Reageren